Parvekekasvien houkutus

Anna kasvien houkutuksen viedä mukanaan

Kesäkukkien houkutuksesta on lähes mahdoton kieltäytyä, eikä pidäkään. Heräteostokset ovat ihania ja parvekkeella ruukkuja on tarvittaessa helppo siirrellä eri paikkoihin.

Kun hankintavaiheessa on napannut kuvan kasvin nimestä, voi kotiin tullessaan hoito-ohjeet tarkastaa helposti jälkikäteenkin tai kysellä muilta vinkkejä. Kasvien kasvatus ei ole niin suurta rakettitiedettä kun voisi luulla. Kaikki kasvit eivät tietysti onnistu, mutta ne mitkä menestyvät tuottavat sitäkin suurempaa iloa.

Kesäkukat

Puutarhamyymälöissä on valinnan varaa jokaiseen makuun

Kokeilemalla oppii ja oppimalla innostuu lisää

Kokeilemalla oppii ja mitä enemmän oppii, sitä enemmän haluaa hakea lisää tietoa kasveista. Näin tieto lisääntyy ihan luonnostaan. Onnistuminen lisää innostusta ja kiinnostuneena oppii lisää. Pienissä erissä tietoa on helpompi myös omaksua.

Aloittamisen voi siis ihan hyvin tehdä vaikka pelkillä heräteostoksilla ja kokeiluilla. Parveke on todella kiva ja näppärä paikka kokeilla erilaisia kesäkukkia ja yrttejä, vaikka ei olisi aiemmin kasvattanut ainuttakaan kasvia.

Yksittäiset yrtit ja kesäkukat ovat edullisia, joten virhehankinnastakaan ei tule suurta taloudellista menetystä, jos nyt sattuisi niin, että kasvi ei menestyisikään. Usko pois, kaikki ei aina menesty, ei edes ammattilaisilla ja vaikka noudattaisi kaikkia maailman ohjeita. 

Torikukat

Seuraa kasvin viihtymistä ja muuta tarvittaessa paikkaa tai hoitotapaa

Seuraa kasvia, antamalla sille aluksi tärkeimmät eli vettä, valoa ja lämpöä sekä ravinteita tarpeen mukaan. Kasvit ovat siitä ihmeellisiä, että paleltumista lukuun ottamatta, mitään ei yleensä tapahdu hetkessä. Kasvi ei päivässä kuivu lopullisesti tai kuole liikakasteluun, eikä pudota kaikkia lehtiään, joten hoitoon ehtii aina reagoida. Seuraamalla kasvia opit kyllä näkemään sen voinnin eli viihtyykö se kyseisellä paikalla ja hoidolla.

Parvekkeella on yleensä aina sekä aurinkoisia että varjoisia paikkoja. Katsele parveketta eri vuorokauden aikoina ja siirrä ruukku toiseen paikkaan tai muuta kastelutapaa, jos kasvi ei kuki kunnolla tai näyttää muuten huonovointiselta. Jos kesäkukkasi kukkii ja voi hyvin, jatka samaan malliin.

Kukinnan heikkeneminen saattaa kertoa liian varjoisasta paikasta tai lannoitteiden puutteesta. Siirrä valoisampaan paikkaan ja katso muutama päivä, miten vaikutti. Lehtien ruskistuminen voi johtua kuivuudesta tai liikakastelusta. Sinä tiedät parhaiten, omien kastelumääriesi perusteella, kumpi on todennäköisempi syy. Muuta kastelutapaa ja seuraa kasvin vointia.

Kasvien kasvatus parvekkeella on rentouttava harrastus

Yksinkertaisuudessaan siis vaan vaihdetaan tarvittaessa kasvin paikkaa tai muutetaan hoitotapaa. Kasvien kasvatus on rentouttava harrastus, jossa riittää mielenkiintoista tekemistä ja opittavaa vuosikausiksi. Kokemuksen karttuessa kertyy lisää tietoa niistä kasveista, jotka menestyvät omassa hoidossa, juuri sillä omalla parvekkeella. Ja sitten onkin aika taas kokeilla uusia kasveja ja oppia lisää.

Kesä on lyhyt ja yksittäiset kesäkukat edullisia, annetaan siis kasvien houkutusten viedä mukanaan ja otetaan rennosti.

Puutarhamyymälä

Kasvikortististoon on koottuna parvekkeelle sopivista kasveista tietoa hoito- ja kasvatusohjeineen. Kasvikortisto täydentyy jatkuvasti, joten siellä kannattaa piipahtaa useamman kerran kesän aikana.

Kasvikortisto

Parvekkeella grillaaminen puhuttaa kerrostaloissa

Kasvata helposti ja edullisesti herkullista syötävää parvekkeella

Krassit

Krassit

Yksivuotinen nopeakasvuinen krassi viihtyy lähes kaikilla kasvupaikoilla paahteesta varjoon. Pippurin makuiset krassin kukat ja lehdet ovat myös syötäviä.

lue lisää

Parvekepuutarhurin tarvikkeet

Parvekepuutarhurointi tarvitsee erilaisia välineitä ja tarvikkeita – ruukkujen ja kastelukanujen lisäksi, jotka kaikki säilytetään aina kädenulottuvilla.

Ota yhteyttä

2 + 8 =

Seuraa myös somessa

Mitä tietoa etsit?

Yhteystiedot

parveke@parveke.fi