Lumihiutale (Sutera cordata)

Varjoisammalla paikalla parvekkeella viihtyvä lumihiutale kukkii keväästä aina pakkasten tuloon asti

Lumihiutale on varjoisammalla paikalla parvekkeella viihtyvä kesäkukka

Halutessasi varjoisalle parvekkeelle helpohoitoisen amppelikasvin, valitse helppohoitoinen lumihiutale.

Lumihiutale kukkii runsain pienin kukin keväästä lähtien aina pakkasten tuloon asti, eikä kuihtuneita kukkiakaan tarvitse poistaa.

Lumihiutaleita on saatavana valkoisen lisäksi myös violettina ja vaaleanpunaisen eri sävyinä.

Lumihiutaleen lukuisat kukat kukkivat pitkään, eikä kuihtuneita kukkia tarvitse poistaa

Kastelemalla ja lannoittamalla saat komean koko kesän kukkijan amppeliin tai aluskasvillisuudeksi pienen puun juurelle

Lumihiutale kukkii kaikkein runsaimmin varjoisammassa paikassa parvekkeella. Liian aurinkoisella tai lämpöisellä paikalla kukinta heikkene, joten silloin sille kannattaa etsiä varjoisampi paikka.

Riippuvan kasvutapansa vuoksi lumihiutaletta kasvatetaan yleensä amppelissa, mutta se soveltuu hyvin myös maanpeitekasviksi. Esimerkiksi parvekkeella kasvatettavan pienen puun juurella, joka usein jää muuten tyhjäksi ollessaan mm. parvekekaiteen varjossa.

Lumihiutaletta kastellaan tasaisesti ja lannoitetaan miedolla lannoitteella. 

Istuta lumihiutale tarpeeksi suureen ruukkuun, sillä sen juuristo kasvaa voimakkaasti ja liian pienessä ruukussa kukinta heikkenee.

Lumihiutale on helppohoitoinen, sillä sen lukemattomia pieniä kukkia ei tarvitse nyppiä pois. Monen muun kesäkukan kohdalla kuihtuneiden kukkien poisto on jatkuvan kukinnan edellytys.

Lumihiutale ei talvehdi ulkona, sillä se vaatii talvehtiakseen viileän ja valoisan paikan. Lumihiutaletta lisätään oksasta otetusta pistokkaasta keväisin ja jos ostat sen tällaisena pienenä taimena, istuta se heti  suurempaan ruukkuun kasvamaan.

 

Lumihiutaleen riippuva kasvutapa soveltuu amppeleihin ja runsas kasvusto peittää ruukun kesän aikana 

Lisää kesäkukkia parvekkeelle

Ruusubegonia eli Pauliinabegonia (Begonia Elatior-ryhmä)

Ruusubegonia viihtyy valoisalla paikalla, mutta ei siedä paahdetta. Se on hyvä kasvivalinta puolivarjoisalle parvekkeelle.

Krassit

Yksivuotinen nopeakasvuinen krassi viihtyy lähes kaikilla kasvupaikoilla paahteesta varjoon. Pippurin makuiset krassin kukat ja lehdet ovat myös syötäviä.

Uudenguineanliisa (Impatiens hawkeri New Guinea)

Aiemmin huonekasvina paremmin tunnettu sateenkaaripalsami eli uudenguineanliisa viihtyy myös vähän varjoisimmilla itä- ja pohjoisparvekkeilla.

Verenpisara (Fuchsia)

Verenpisaroiden eri lajaja kasvatetaan sekä amppeleissa että ruukuissa. Verenpisara viihtyy parhaiten puolivarjoisilla ja suojaisella paikalla.

Petunia (Petunia)

Moni tunnistaa tämän kestosuosikin, joka on tuttu kesäkukka jo lapsuuden ajan parvekkeilta.

Marketta (argyranthemum)

Jos kaipaat helppohoitoista kesäkukkaa aurinkoiselle parvekkeelle, marketta on silloin oikea valinta. Marketta kukkii toukokuusta – syyskuuhun.

Samettikukka (Tagetes)

Samettikukat viihtyvät aurinkoisella ja lämpimällä parvekkeella ja ovat helppohoitoisia kesäkukkia parvekkeelle aloittelijallekin

Ota yhteyttä

3 + 8 =

Seuraa myös somessa

Mitä tietoa etsit?

Yhteystiedot

parveke@parveke.fi