Marketta (Argyranthemum)

Marketta on helppohoitoisuutta kaipaavan varma valinta 

Marketta on helppohoitoinen kesäkukka monella tapaa. Se viihtyy sekä aurinkoisella että vähän varjoisemmallakin parvekkeella, eikä säikähdä pienistä hoitovirheistäkään.

Ihan ilman hoitoa ei markettakaan selviä, ja hyvällä hoidolla se kukkii toukokuusta syyskuuhun tai jopa ensimmäisiin pakkasiin asti.

Markettoja on saatavana valkoisena, keltaisena, vaalean- ja tummemman punaisena. Valitse matalakasvuinen tai rungollinen, halutessasi esimerkiksi asetelmiin korkeutta.

 

Hyvällä hoidolla saat marketan kukkimaan pitkälle syksyyn

Sijoita marketta mieluiten aurinkoiseen paikkaan ja kastele siten, että multa pysyy kosteana, ei kuitenkaan märkänä. Mitä aurinkoisempi paikka, sitä enemmän marketta vaatii kastelua. Tunnustelemalla multaa opit huomaamaan sopivan kasteluvälin. Jos multa tuntuu märältä, odottele kastelun kanssa vielä hetki, etteivät juuret mätäne liikakastelusta.

Kukinnan varmistamiseksi ja pitkittämiseksi lannoita markettaa kerran viikossa ja poista kuihtuneet kukat, jotta nupuille riittää voimaa avautumiseen. 

Lisää kesäkukkia parvekkeelle

Ruusubegonia eli Pauliinabegonia (Begonia Elatior-ryhmä)

Ruusubegonia viihtyy valoisalla paikalla, mutta ei siedä paahdetta. Se on hyvä kasvivalinta puolivarjoisalle parvekkeelle.

Krassit

Yksivuotinen nopeakasvuinen krassi viihtyy lähes kaikilla kasvupaikoilla paahteesta varjoon. Pippurin makuiset krassin kukat ja lehdet ovat myös syötäviä.

Uudenguineanliisa (Impatiens hawkeri New Guinea)

Aiemmin huonekasvina paremmin tunnettu sateenkaaripalsami eli uudenguineanliisa viihtyy myös vähän varjoisimmilla itä- ja pohjoisparvekkeilla.

Lumihiutale (Sutera cordata)

Miettiessäsi varjoisalle paikalle runsaskukkaista ja helppohoitoista amppelikasvia, valitse lumihiutale. Sen kuihtuneita kukkia ei tarvitse edes nyppiä.

Verenpisara (Fuchsia)

Verenpisaroiden eri lajaja kasvatetaan sekä amppeleissa että ruukuissa. Verenpisara viihtyy parhaiten puolivarjoisilla ja suojaisella paikalla.

Petunia (Petunia)

Moni tunnistaa tämän kestosuosikin, joka on tuttu kesäkukka jo lapsuuden ajan parvekkeilta.

Samettikukka (Tagetes)

Samettikukat viihtyvät aurinkoisella ja lämpimällä parvekkeella ja ovat helppohoitoisia kesäkukkia parvekkeelle aloittelijallekin

Ota yhteyttä

14 + 11 =

Seuraa myös somessa

Mitä tietoa etsit?

Yhteystiedot

parveke@parveke.fi