Petunia (petunia)

Petunioihin kuuluu myös Pikkupetuniat eli miljoonakellot (Calibrachoa)

Petuniat ovat kestosuosikkeja parvekelaatikoissa ja amppeleissa

Petuniat ovat niitä kesäkukkia, jotka suurin osa tunnistaa jo entuudestaan. Ne ovat täyttäneet parvekelaatikot lapsuudestamme lähtien. Nykyisin petunioita on saatavana valtavan monissa eri lajeissa, väreissä ja kukkien muodoissa. Pikkupetuniat eli miljoonakellot ovat rakastettuja amppelikasveja.

Pikkupetuniasta eli miljoonoakellosta ei tarvitse poistaa kuihtuneita kukkia

Värikkäät petuniat kukkivat parvekkeella pitkälle syksyyn oikealla hoidolla

Petuniat kukkivat parhaiten lämpimällä ja aurinkoisella paikalla. Petunia vaatii tasaista kastelua ja voimakasta lannoitusta jaksaakseen kukkia pitkään. 

Poista petunioista kuihtuneet kukat sekä kukinnan lisäämiseksi että saadaksesi pysymään kasvin siistin näköisenä. Loppukesästä kukinnan alkaessa hiipumaan, lyhennä varsia noin 10 cm:n pituiseksi ja petunia saattaa ehtiä tekemään vielä uusia kukintoja leikkauksen jälkeen.

Pikkupetuniat eli miljoonakellot kestävät hieman kuivahtamistakin, eikä niiden kuihtuneita kukkiakaan tarvitse poistaa.

 

Samaan amppeliin on istutettu eri värejä ja saatu näyttävä kokonaisuus, joka jaksaa kukkia koko kesän

Erivärisillä petunioilla saa näyttävän amppelirivistön parvekkeelle

Selaa ja katso lisää kesäkukkia parvekkeelle

Ruusubegonia eli Pauliinabegonia (Begonia Elatior-ryhmä)

Ruusubegonia viihtyy valoisalla paikalla, mutta ei siedä paahdetta. Se on hyvä kasvivalinta puolivarjoisalle parvekkeelle.

Krassit

Yksivuotinen nopeakasvuinen krassi viihtyy lähes kaikilla kasvupaikoilla paahteesta varjoon. Pippurin makuiset krassin kukat ja lehdet ovat myös syötäviä.

Uudenguineanliisa (Impatiens hawkeri New Guinea)

Aiemmin huonekasvina paremmin tunnettu sateenkaaripalsami eli uudenguineanliisa viihtyy myös vähän varjoisimmilla itä- ja pohjoisparvekkeilla.

Lumihiutale (Sutera cordata)

Miettiessäsi varjoisalle paikalle runsaskukkaista ja helppohoitoista amppelikasvia, valitse lumihiutale. Sen kuihtuneita kukkia ei tarvitse edes nyppiä.

Verenpisara (Fuchsia)

Verenpisaroiden eri lajaja kasvatetaan sekä amppeleissa että ruukuissa. Verenpisara viihtyy parhaiten puolivarjoisilla ja suojaisella paikalla.

Marketta (argyranthemum)

Jos kaipaat helppohoitoista kesäkukkaa aurinkoiselle parvekkeelle, marketta on silloin oikea valinta. Marketta kukkii toukokuusta – syyskuuhun.

Samettikukka (Tagetes)

Samettikukat viihtyvät aurinkoisella ja lämpimällä parvekkeella ja ovat helppohoitoisia kesäkukkia parvekkeelle aloittelijallekin

Ota yhteyttä

2 + 10 =

Seuraa myös somessa

Mitä tietoa etsit?

Yhteystiedot

parveke@parveke.fi