Parvekkeen käytön suunnittelu

 

Suunnittele parveke omiin tarpeisiin ja mieltymyksiin sopivaksi. Valitse oikean kokoiset kalusteet ja suunnittele myös kasvien vaatima tilantarve.

 

Parvekkeen koko vaikuttaa suunnitteluun, turvallisuutta unohtamatta

Pienelle parvekkeelle mahtuu ehkä vain yksi kasvi ja tuoli. Suurella parvekkeella puolestaan voit yhdistellä useampiakin toimintoja. Huomioi suunnittelussa aina myös turvallisuus.

Mistä vinkkejä ja ohjeita omalle parvekkeelle?

Vinkkejä ja ohjeita löydät tv:n puutarhaohjelmista, messuilta ja tapahtumista. Puutarhalehtiä ja kirjoja selailessa saat varmasti hyviä ideoita. Netistä löydät ideoita blogeista ja ihan vaan googlettamalla sekä sosiaalisen median kanavista.

Mieti parvekkeen käyttötarkoitus

Tee parvekkeesta käyttötarkoituksiasi vastaava. Haluaisitko itsellesi rentouttavan oleskelupaikan, ruokailutilan, lapsille leikkipaikan vai seurusteluryhmän useammalle henkilölle. Haluaisitko kasvattaa kasveja? Viherkasveja, kukkivia kesäkukkia vai syötäviä hyötykasveja? 

Pohjapiirroksen avulla oikean kokoiset kalusteet

Mittaa oma parvekkeesi pituus ja leveys. Piirrä ruutupaperille parvekkeen pohjapiirros. Muista merkitä myös ovien ja ikkunoiden paikat sekä muut kiinteät osat, kuten pylväät ja putkistot. Pohjapiirroksen avulla vältyt virhehankinnoilta kalusteissa. Huomioi myös suurten ruukkujen vaatima tilan tarve.

Parvekkeen sisustaminen ilman kasveja

Jos et halua perehtyä kasveihin tai sinulla on allergioita, sisustuksella saat parvekkeestasi viihtyisän lisähuoneen. Sisusta parveke valitsemalla sopivan kokoiset kalusteet, valaisin, koriste-esine ja tekstiilit, jotka vaihtuvat eri vuodenaikoina.

Teemaparveke väreillä ja tunnelmalla

Teema on tunnelma, jonka haluat luoda omalle parvekkeellesi. Teema voi olla esimerkiksi merellinen tai romanttinen, kasveilla tai ilman. Viidakkoparveketta tai välimeren tunnelmaa on puolestaan vaikeampi luoda ilman elävää vihreyttä. Valitse mieleisesi teema tai väritys, jolloin hankinnat ovat helpompia.

Ota yhteyttä

14 + 3 =

Seuraa myös somessa

Mitä tietoa etsit?

Yhteystiedot

parveke@parveke.fi