Syksyiselle parvekkeelle sytytetään kausivalot ja kääriydytään lämpimän viltin sisään tunnelmoimaan

Syksyinen parveke on tunnelmaltaan lämmin

Syksyllä parveke koristellaan tunnelmallisin kausivaloin ja kuihtuneiden kesäkukkien tilalla vaihdetaan syysasetelmia tai sijoitetaan värikkäät leikkokukat vaasiin. Koriste-esineet ja kranssit tuovat oman viimeistellyn lisämausteensa syysparvekkeelle.

Valot ja syyskukat kannattaa sijoittaa, jos mahdollista niin, että ne näkyvät kauniisti myös sisätiloihin.

Muutamalla elementillä saa parvekkeelle lämminhenkisen syksyisen tunnelman.

 

Syksyparveke

1) Tekstiilit

Syksyllä hämärtyvien iltojen saapuessa on ihana työntää varpaat lämpöisiin töppösiin, kietaista lämmin huopa ympärilleen ja istahtaa nauttimaan parvekkeen tunnelmasta. Valitse syksyiselle parvekkeelle kesää muhkeammat tekstiilit.

2) Kasvit

Erilaisilla syksyisillä kasveilla, leikkokukilla, heinätupsuilla, koristemarjoilla, kävyillä, oksilla ja kuivatuilla sitrushedelmillä saa koottua kauniita  syysasetelmia parvekkeelle.

Puutarhamyymälöiden ja eri kukkakauppiaiden valikoimat vaihtelevat paikkakunnittain, joten oman lähialueen ostopaikan valikoimaan kannattaa käydä tutustumassa.

Lankaköynnös
Torin syyskukat
Vinkkiasetelmat

3) Valaistus

Erilaisilla kausivaloilla saadaan luotua parvekkeelle syystunnelmaa. Turvalliset aurinkokennovalaisimet, paristoilla toimivat tai ladattavat led-valaisimet tuovat sekä valoa että tunnelmaa sähköttömälle parvekkeelle.

Sähköistys tuo lisämukavuutta, mutta pistorasioiden asentaminen on aina sähköammattilaisen tehtävä, jos parvekkeella ei ole valmiina sähköpistoketta. Parvekkeilla on avotulen teko kielletty ja varsinkin ulkotulia ei saa koskaan polttaa parvekkeella.

Valopallot

4) Koristelu

Luonnonmateriaalista voi itse valmistaa monia parvekkeen koristeita ja syksyisiä asetelmia.  Jokamiehenoikeudella saat kerätä marjoja, sieniä ja kukkia, jotka eivät ole rauhoitettuja.

Toisen maalla ei saa ilman lupaa vahingoittaa kasvavia puita, ottaa kuivunutta tai kaatunutta puuta, varpuja, sammalta tms. Havujen kerääminen ei siis kuulu jokamiehenoikeuteen, mutta toreilta ja puutarhamyymälöistä löytyy myös luonnonmateriaaleja syysparvekkeen koristeluun.

Aina koristeiden ei tarvitse olla syksyisiä. Kaikki erilaiset yksityiskohdat tuovat mielenkiintoista katseltavaa ja hauska esine saa helposti hymyn huulille ja mielen iloiseksi. 

Risupallot ja kävyt
Sammakko
Tiinan parveke
Syysparvekkeen valaistus

Ota yhteyttä

8 + 15 =

Seuraa myös somessa

Mitä tietoa etsit?

Yhteystiedot

parveke@parveke.fi