Puutarhamessut ja -tapahtumat

Käy ihastelemassa puutarhamessujen ja -tapahtumien ihania esillelaittoja. Poimi samalla hienoja vinkkejä omalle parvekkeelle, tee ostoslöytöjä ja nauti tapahtumien upeista tunnelmista.

Vuoden 2020 – 2021 puutarhamessuja ja -tapahtumia

Muuttuneesta koronavirustilanteesta johtuen Suomen hallitus on 12.3. antanut ohjeistuksen perua kaikki yli 500 osallistujan tapahtumat 31.5.2020 asti. Uudet ajankohdat päivitetään tietojen varmistuttua.

5. – 7.6.2020 Piha & Puutarha, Turun messukeskus

26. – 29.3.2020  Nordiska Trädgårdar, Tukholma

25.  – 28.3.2021 Kevätpuutarha, Helsingin messukeskus

23. – 25.4.2021 Piha & Koti, Tampereen messu- ja urheilukeskus

25. – 27.9.2020 Pihapiiri, Lahden messukeskus

9.5.2020 Kotipuutarha Versoo, Helsingissä The Train Factoryssa

15. – 17.5.2020 Türin kukkamarkkinat, Viro

Peruttu – uusi mahdollinen aika ei tiedossa Chelsea Flower Show, Lontoo

Lumihiutale (Sutera cordata)

Miettiessäsi varjoisalle paikalle runsaskukkaista ja helppohoitoista amppelikasvia, valitse lumihiutale. Sen kuihtuneita kukkia ei tarvitse edes nyppiä.

Verenpisara (Fuchsia)

Verenpisaroiden eri lajaja kasvatetaan sekä amppeleissa että ruukuissa. Verenpisara viihtyy parhaiten puolivarjoisilla ja suojaisella paikalla.

Kevytrakenteinen suomalainen puuritilä antaa parvekkeelle suojaa katseilta ja tuulelta

Parvekkeelle sijoitettavat puuritilät tarjoavat suojaa katseilta. Korkeat puuritilät suojaavat myös tuulelta ja ratkaisee kissaverkkojen kiinnitysongelmat.

Timjami (Thymus vulgaris)

Timjami eli tarha-ajuruoho on helppohoitoinen yrtti, joka kestää pienen kuivahtamisenkin, mutta ei kylmyyttä.Timjami sopii monien ruokien mausteeksi.

Minttu (Mentha)

.Minttu on helppohoitoinen tuoksuva yrtti, joka viihtyy sekä auringossa että puolivarjoisella kasvupaikalla. Minttua voidaan käyttää monessa eri paikassa.

Kasvata herkullista syötävää omalla parvekkeella

Keväällä aloitetaan hyötykavien kasvatus ja tästä löydät vinkit kolmeen eri tapaan kasvattaa herkullista syötävää omalla parvekkeellasi.

Petunia (Petunia)

Moni tunnistaa tämän kestosuosikin, joka on tuttu kesäkukka jo lapsuuden ajan parvekkeilta.

Marketta (argyranthemum)

Jos kaipaat helppohoitoista kesäkukkaa aurinkoiselle parvekkeelle, marketta on silloin oikea valinta. Marketta kukkii toukokuusta – syyskuuhun.

Samettikukka (Tagetes)

Samettikukat viihtyvät aurinkoisella ja lämpimällä parvekkeella ja ovat helppohoitoisia kesäkukkia parvekkeelle aloittelijallekin

Basilika (Ocimum basilicum)

Kasvata basilikaa ruukussa parvekkeella, sillä basilika on muutakin kuin tomaattiruokien mauste. Basilika viihtyy valoisassa suojaisessa paikassa.

Ota yhteyttä

2 + 12 =

Seuraa myös somessa

Mitä tietoa etsit?

Yhteystiedot

parveke@parveke.fi