Verenpisara (Fuchsia)

Verenpisaroita kasvatetaan lajista riippuen joko amppelissa tai ruukussa

Verenpisarat viihtyvät varjoisella paikalla parvekkeella

Varjoisalle tai puolivarjoisalle paikalle kannattaa valita verenpisara, sillä se ei viihdy paahteessa. Kauniit verenpisarat hurmaavat ja palkitsevat hoitajansa runsaalla kukinnalla koko kesän.

Verenpisaroita on eri lajeja, joista toiset kasvattavat pitkät rentona kasvavat varret soveltuen amppeleihin. Toiset lajit ovat puolestaan pystykasvuisia, joten ne ovat näyttäviä kukkijoita ruukussa.

Pitkät rentovartiset verenpisarat ovat varjoisan parvekkeen amppelissa kasvavia kesäkukkia

Verenpisaroiden hoidossa muistettava kastelu

Verenpisarat tarvitsevat jatkuvaa kosteutta, joten kastelusta on muistettava huolehtia. Liikamärkkyyttä ei verenpisarakaan siedä, mutta ei kuivahtamistakaan.

Verenpisaraa lannnoitetaan koko kasvukauden kesän loppuun asti. Lannoita joko veteensekoitettavalla nestemäisellä kesäkukkalannoitteella tai pitkävaikutteisilla ravinnepuikoilla.

Verenpisaroita kasvatetaan usein yksivuotisena kesäkukkana, mutta voit yrittää myös talvehdittaa sitä viileässä ja pimeässä paikassa. Hallaa se ei kestä. Lepokauden aikana verenpisaraa kastellaa vain hyvin vähän.

Lisääminen tapahtuu pistokkaista. Pyydä toiselta kasvattajalta verenpisaroiden oksa, josta voit sitten juurruttamalla kasvattaa oman verenpisaran.

 

Pystykasvuiset lajit verenpisaroista viihtyvät ruukussa varjoisalla suojaisalla paikalla parvekkeella

Lisää kesäkukkia parvekkeelle

Ruusubegonia eli Pauliinabegonia (Begonia Elatior-ryhmä)

Ruusubegonia viihtyy valoisalla paikalla, mutta ei siedä paahdetta. Se on hyvä kasvivalinta puolivarjoisalle parvekkeelle.

Krassit

Yksivuotinen nopeakasvuinen krassi viihtyy lähes kaikilla kasvupaikoilla paahteesta varjoon. Pippurin makuiset krassin kukat ja lehdet ovat myös syötäviä.

Uudenguineanliisa (Impatiens hawkeri New Guinea)

Aiemmin huonekasvina paremmin tunnettu sateenkaaripalsami eli uudenguineanliisa viihtyy myös vähän varjoisimmilla itä- ja pohjoisparvekkeilla.

Lumihiutale (Sutera cordata)

Miettiessäsi varjoisalle paikalle runsaskukkaista ja helppohoitoista amppelikasvia, valitse lumihiutale. Sen kuihtuneita kukkia ei tarvitse edes nyppiä.

Petunia (Petunia)

Moni tunnistaa tämän kestosuosikin, joka on tuttu kesäkukka jo lapsuuden ajan parvekkeilta.

Marketta (argyranthemum)

Jos kaipaat helppohoitoista kesäkukkaa aurinkoiselle parvekkeelle, marketta on silloin oikea valinta. Marketta kukkii toukokuusta – syyskuuhun.

Samettikukka (Tagetes)

Samettikukat viihtyvät aurinkoisella ja lämpimällä parvekkeella ja ovat helppohoitoisia kesäkukkia parvekkeelle aloittelijallekin

Ota yhteyttä

3 + 7 =

Seuraa myös somessa

Mitä tietoa etsit?

Yhteystiedot

parveke@parveke.fi