Kesäkukat parvekkeella
Kesäkukat ovat yksivuotisia kasveja, joita kasvatetaan ruukuissa ja amppeleissa

Yksivuotiset kesäkukat tuovat väriä parvekkeelle koko kesäksi. Kesäkukat menestyvät parhaiten, kun valitaan oman parvekkeen kasvuolosuhteisiin sopivat lajit.  Alla olevista kesäkukista löydät kasvuolosuhteiden lisäksi myös hoito-ohjeet.

Kasvikortisto on parhaillaan tekeillä, joten kesäkukkien määrä tulee lisääntymään lähiaikoina monilla uusilla kasveilla, mutta tässä jo muutama esittelyssä.

Krassit

Krassit

Yksivuotinen nopeakasvuinen krassi viihtyy lähes kaikilla kasvupaikoilla paahteesta varjoon. Pippurin makuiset krassin kukat ja lehdet ovat myös syötäviä.

lue lisää
Lumihiutale (Sutera cordata)

Lumihiutale (Sutera cordata)

Miettiessäsi varjoisalle paikalle runsaskukkaista ja helppohoitoista amppelikasvia, valitse lumihiutale. Sen kuihtuneita kukkia ei tarvitse edes nyppiä.

lue lisää
Verenpisara (Fuchsia)

Verenpisara (Fuchsia)

Verenpisaroiden eri lajaja kasvatetaan sekä amppeleissa että ruukuissa. Verenpisara viihtyy parhaiten puolivarjoisilla ja suojaisella paikalla.

lue lisää
Marketta (argyranthemum)

Marketta (argyranthemum)

Jos kaipaat helppohoitoista kesäkukkaa aurinkoiselle parvekkeelle, marketta on silloin oikea valinta. Marketta kukkii toukokuusta – syyskuuhun.

lue lisää
Samettikukka (Tagetes)

Samettikukka (Tagetes)

Samettikukat viihtyvät aurinkoisella ja lämpimällä parvekkeella ja ovat helppohoitoisia kesäkukkia parvekkeelle aloittelijallekin

lue lisää

Tutustu myös parvekkeella kasvatettaviin yrtteihin ja muihin hyötykasveihin

Tomaatti

Tomaatti

Tomaattilajeja on niin monia, että niiden kasvatuksesta saa halutessaan vaikka ihan oman harrastuksen parvekkeelle.

lue lisää
Salaatti (Lactuca)

Salaatti (Lactuca)

Salaattien kasvatus joko siemenestä tai kaupan valmiista ruukkusalaateista tarjoaa lajista riippuen satoa jo muutamassa viikossa kasvatuksen aloittamisesta.

lue lisää
Timjami (Thymus vulgaris)

Timjami (Thymus vulgaris)

Timjami eli tarha-ajuruoho on helppohoitoinen yrtti, joka kestää pienen kuivahtamisenkin, mutta ei kylmyyttä.Timjami sopii monien ruokien mausteeksi.

lue lisää
Minttu (Mentha)

Minttu (Mentha)

Minttu on helppohoitoinen tuoksuva yrtti, joka viihtyy sekä auringossa että puolivarjoisella kasvupaikalla. Minttua voidaan käyttää monessa eri paikassa.

lue lisää

Parvekekasvien houkutus

Nämä ohjeet toimivat kaikilla kasveilla ja kaikilla parvekkeilla Kasvien kasvatus parvekkeella on rentouttava ja mielenkiintoinen harrastus.

Kasvata herkullista syötävää omalla parvekkeella

Nappaa vinkit kolmeen helppoon tapaan kasvattaa herkullista syötävää omalla parvekkeellasi.

Siemenestä kasvattaminen

Kasvata omat parvekekasvit siemenestä helmi-toukokuussa. Ensimmäiset kylvöt tehdään jo helmikuussa, mutta kylvöaika jatkuu aina toukokuulle asti.

Ota yhteyttä

11 + 1 =

Seuraa myös somessa

Mitä tietoa etsit?

Yhteystiedot

parveke@parveke.fi